mobilelogo

Trender 2016 och framåt

Jag står och stampar och är så taggad inför lanseringen av min webshop med alla spännande kuddar, plädar, doftljust och fina inredningsföremål. Äntligen fick jag samtalet från Arlanda som meddelade att de handbroderade kuddarna från Kashmir har kommit. Imorgon blir det fotografering och sedan kan jag lägga in dem i webshoppen.  

Under förra veckan besökte jag Formex för att se om det fanns något spännande att köpa hem. Jag är ganska nöjd med det befintliga sortimentet jag importerat. Därför blev det inte många köp.  Hittade dock en fin guldapa (ljusstake) i Art Deco-stil som jag köpte in. Ser redan fram emot den stora inredningsmässan "Maison et Objet" i september.

De tydliga trenderna jag ser just nu är att vi vill ha mer färg och mer textil  i heminredning, mer ombonat. Vi lägger till något gammalt ärvt med det nya. Vi vill skapa det perfekta operfekta - "messtyling". De unikare detaljerna och objekten blir viktiga för att skapa ett personligt hem, en bit bort från det "trendiga" och ängsliga stilen. Jag ser tydliga 70-talsinfluenser med inslag av Art Deco. Man kan kort och gott kalla det Crossover i inredningen, blandade stilar med influenser från världens alla hörn. En lek med starka färger, kontraster, strukturer och ett och annat extravagant objekt så blir den klassiska inredningen spännande o fantasifull.

 

Vad gäller textilier kommer sammet  stort  och passar in i den så kallade bohoglamouren. Textilier mjuknar och färgerna är mustiga: mycket tyg, mycket färg, mycket mönster. En trend som kommer för att stanna. Var inte rädd för att blanda färger och material och skapa kontraster. Våga vara lite excentrisk. Själv är jag förtjust i juvelfärger såsom lila, turkost, orange och vinrött. 

Etiketter: trender 2016

Mina underbara sammetskuddar från Nitin Goyal. De är på väg till mig nu. Handsydd bomullssammet.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna » Trender 2016 och framåt:  ”Så kul att du är igång och vill köpa allt ! Grattis till bra produkter ! Kram An”

Bloggarkiv

Länkar

-

Lansering och trender 2016