mobilelogo

Art Deco

Art Deco är en av de stilar jag har älskat i hela mitt liv. Därför är det roligt att stilen ligger i tiden nu vad gäller heminredning. Art Deco har inslag av det eklektiska vilket jag inspireras av (bet. blandad stil,  utväljande men också utan exakt ursprung).

”Art déco (kortform av franskans art décoratif "dekorativ konst"), arkitektur-, konst- och formgivningsstil från tiden mellan 1920 och början av andra världskriget. Stilens höjdpunkt inträffade i och med världsutställningen i Paris 1925 "Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes".
Källa: Wikipedia

Den kännetecknas ofta av rika färger gärna i lite djärvare pasteller som blandas med metalliska färger, djärva geometriska former och påkostad ornamentik. Även svart och brunt är vanligt.
Art déco betonar geometriska former: klot, polygoner, rektanglar, kvadrater, trianglar, parallelltrapetser, sicksack, sparrar, strålar och solstrålemotiv. Moderna material som aluminium, rostfritt stål, bakelit, krom och plast används ofta. Stilen influerades av antikens Egypten, Rom och Grekland..Skyskrapan Chrysler building i New York är i typisk Art Deco-stil.
Heminredningen idag är inspireras av Art Deco. Föremål som vår gyllene apljusstake är typisk för stilen men ni kan även hitta kuddar med Art Deco mönster och färger. Många konstnärer inspirerades, bland annat Picasso med sina kubistiska motiv. Våra Picasso-inspirerade kuddar med ett flertal motiv hittar ni i webshoppen.
Tips: Gå gärna in på Tradera, Lauritz.com och Pinterest för att finna fler bilder och föremål typiska för stilen. Hela hemmet behöver inte gå i Art Deco stil. Jag köpte den är vackra ljusstaken (se ovan till höger) på Lauritz.com för en tid sedan. Lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna » Trender 2016 och framåt:  ”Så kul att du är igång och vill köpa allt ! Grattis till bra produkter ! Kram An”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln